latinica  ћирилица
22/03/2015 |  15:23 | Autor: RTRS

U ponedjeljak promjenljivo

U Republici Srpskoj u ponedjeljak će biti promjenljivo oblačno vrijeme na sjeveru, dok će u centralnim predjelima i na jugozapadu biti više sunčanih perioda, na planinama oblačnije.

Ujutro umjereno oblačno na sjeveru i sjeveroistoku, pretežno oblačno u centralnom pojasu, a na jugu oblačno. Ponegdje na jugu po koja kap kiše. Biće svježe, sa slabim mrazom u kotlinskim i višim predjelima. Tokom dana se zadržava promjenljivo vrijeme u centralnom i planinskom pojasu i na jugu. Na sjeveru, zapadu i jugozapadu malo do umjereno oblačno sa više sunca, u mnogim predjelima i sunčano. Kasno popodne u svim predjelima smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab sjeveroistočni, tokom dana prolazno na sjeveru umjeren istočni, a na jugu sjeveroistočni. Јutarnja temperatura od jedan do sedam stepeni Celzijusovih, u višim predjelima do minus tri stepena. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 stepeni, na sjeveroistoku moguće i stepen, dva više, u višim predjelima od tri stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Ujutro umjereno oblačno, tokom dana sunčano sa dnevnom malom, povremeno umjerenom oblačnošću i s ugodnom temperaturom. Vjetar slab tokom dana prolazno umjeren istočni. Јutarnja temperatura vazduha oko dva, a najviša dnevna oko 15 stepeni.