latinica  ћирилица
22/03/2015 |  17:42 | Autor: novosti.rs

Linta: Odluka FSS da ne kaže javno podržava li Šukera je skandalozna

Fudbalski savez Srbije je u subotu nakon sastanka Odbora za hitna pitanja saopštio da neće javno saopštiti odluku o tome da li podržavaju Davora Šukera o kandidaturi za predsjednika FS Hrvatske u Izvršni komitet UEFA.

Objavili su da će to učiniti tajnim glasanjem.

Dan kasnije se oglasio predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Srbije Miodrag Linta koji je takvu odluku nazvao skandaloznom.

"Јavnost ima pravo da zna da li je rukovodstvo FSS ostalo pri stavu da podrži čovjeka koji je svojim proustaškim izjavama i postupcima u više navrata uvrijedio srpski, romski i jevrejski narod, a posebno stotine hiljada žrtava zločinačke NDH. Postavlja se pitanje zašto se Odbor za hitna pitanja sada poziva na preporuku nadležnih iz UEFA da se javno ne govori o podršci kandidatima, a prije desetak dana je Tomislav Karadžić javon ogovorio da će podržati Šukera".

Linta smatra da ovakvim stavom nije pokazan profesionalni odnos prema ovom pitanju, već da je to samo izazvalo sumnju.

Pozvao je rukovodstvo da prije sastanka UEFA u Beču javno povuče podršku Šukeru. U suprotnom će "preći crvenu liniju i napraviti grešku" – navodi se u saopštenju Koalicije udruženja izbjeglica.