latinica  ћирилица
22/03/2015 |  19:29 | Autor: B92

Hiršeru mali kristalni globus u slalomu

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je mali kristalni globus u slalomu trijumfom na posljednjoj trci u toj disciplini ove sezone u francuskom Maribelu.
Marsel Hiršer - Foto: AP
Marsel HiršerFoto: AP

Hiršer, koji je u subotu obezbijedio četvrti trijumf u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, pred posljednji slalom sezone se nalazio iza Nijemca Feliksa Nojrojtera.

Međutim, pošto je Nojrojter u cilju bio tek 12, Austrijanac je treću godinu zaredom podigao globus u slalomu, sa 23 boda prednosti u odnosu na svog velikog rivala.

Hiršer je na taj način kompletirao dominaciju u tehničkim disciplinama ove sezone, pošto je prethodno osvojio i titulu u veleslalomu.

Sada već četvorostruki osvajač Svjetskog kupa je u Maribelu ostvario osmu pobjedu ove sezone, ukupnim vremenom od 1:33.53 minuta. Drugo mjesto, sa skoro sekundom zaostatka, zauzeo je Italijan Đulijano Racoli, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Aleksander Horošilov iz Rusije.

Hiršer je tako sezonu završio sa 1.448 bodova, ispred Norvežanina Ćetila Јansruda sa 1.288 i Pantiroa, koji je sakupio 1.006 bodova.