latinica  ћирилица
22/03/2015 |  19:54 | Autor: SRNA

Predstoji formiranje Istočne alternative

U Srebrenici je danas održan inicijativni sastanak za formiranje Istočne alternative za Republiku Srpsku i predstavljeni su njeni programski ciljevi.
Srebrenica - Foto: SRNA
SrebrenicaFoto: SRNA

O značaju formiranja i djelovanja tog pokreta govorili su članovi njegovog Inicijativnog odbora Pajo Momčilović i Radislav Vasić, te Dragan Todorović iz Beograda.

Osnovni ciljevi Istočne alternative u Republici Srpskoj su jedinstvo i saradnja sa Rusijom i Srbijom, neprihvatanje članstva u EU i NATO, kao i nesebična podrška vlasti Srpske u borbi protiv promjena Dejtonskog sporazuma, kao i borbi protiv unitarizacije BiH, te podrška predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku koji gradi dobre odnose i ekonomsku saradnju sa Rusijom, poručeno je sa ovog sastanka.

Dogovoreno je da se krene u aktivnost formiranja i registracije Istočne alternative za Republiku Srpsku sa sjedištem u Bratuncu ili Srebrenici i za prvog predsjednika predložen je Vojin Pavlović.

Todorović je rekao da su ciljevi formiranja ove organizacije u Srbiji stabilna i jaka zemlja i izgradnja što boljih odnosa, poslovnih veza i drugih oblika saradnje u raznim oblastima sa Rusijom, Bjelorusijom, Kinom i drugim zemljama koje podržavaju ovu inicijativu.