latinica  ћирилица
22/03/2015 |  21:40 | Autor: B92

Poraz Partizana, derbi za Evroligu!

Košarkaši Partizana NIS poraženi su u Morači od Budućnosti 85:79 u posljednjem kolu ABA lige.

Podgoričani su ovom pobjedom zadržali drugu poziciju, pa će u polufinalu regionalnog takmičenja igrati seriju protiv Cedevite, dok će crno-bijeli igrati protiv vječitog rivala Crvene zvezde za plasman u finale i Evroligu.

Ekipa Duška Vujoševića uspjela je da kontroliše i igru i rezultat tokom većeg dijela meča, ali su domaći serijom od 13:0 u posljednjih tri minuta stigli do trijumfa i prednosti domaćeg terena u doigravanju.

Ključan momenat meča u hali u Podgorici dogodio se na 120 sekundi prije kraja meča, kada je najpre Pavlović promašio polaganje, a zatim ni DŽoš Akojon nije uspio da završi kontru za četiri poena prednosti.

Uslijedio je odgovor domaćina preko DŽeja Rejnoldsa, koji je ubacio čak devet poena – uključujući i trojku sa osam metara za 83:79. Ipak, čini se da je, prilikom "igranja" lopte po obruču, Darko Planinić dirao mrežicu, ali su arbitri poslije pregledavanja snimka odlučili da se nije dogodilo ništa sporno.

Utakmica u Podgorici obilježena je velikom nervozom i tenzijom zbog njene važnosti, navijači u ispunjenoj Morači pogrdnim skandiranjem vrijeđali su gostujuće košarkaše, a na poluvremenu umalo nije došlo do tuče između igrača.