latinica  ћирилица
23/03/2015 |  08:08 | Autor: SRNA

Hrvatska: Pobjeda kandidata HDZ-a u četiri od deset lokalnih zajednica

U drugom krugu prijevremenih lokalnih izbora u trci za gradonačelnika Dubrovnika pobijedio je kandidat HNS-a Andro Vlahušić sa osvojenih 50,1 odsto glasova ispred kandidata HDZ-a Mate Frankovića koji je dobio povjerenje 47,49 glasača.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Osim u Dubrovniku, gradonačelnici su birani u Korčuli, Hvaru, Pagu i Novom Marofu, a trka za mjesto načelnika opštine održana je u Milni, Petlovcu, Čaglini, Strahoninecu i Gundincima.

Novi gradonačelnik Paga je kandidat Paške stranke Željko Maržić koji je ubjedljivo pobijedio sa 71,67 odsto osvojenih glasova, u Novom Marofu izabran je HDZ-ov Siniša Јenkač koji je osvojio 57,27 odsto glasova, Hvarani su izabrali SDP-ovog kandidata Rina Budrovića koji je dobio glas 62,16 odsto birača, dok su građani Korčule povjerenje dali kandidatu HDZ-a Andriji Fabrisu.

Izbore u opštini Čaglin dobio je kandidat HDZ-a Dalibor Bardač koji je osvojio 62,58 odsto glasova, a u opštini Petlovac Milan Knežević kome je glas povjerilo 50,29 odsto birača, prenose hrvatski mediji.

Za načelnika opšine Gundinci izabran je Ilija Markotić iz SDP-a koji je pobijedio s 54,69 odsto glasova, u Milni je pobijedila kandidat HDZ-a Anamarija Rošin sa 66,83 odsto glasova, a u Strahominecu HSS-ov Franjo Lehkec sa 60,42 odsto.