latinica  ћирилица
23/03/2015 |  10:00 | Autor: B92

Alonso putuje u Maleziju

Vozač Meklarena Fernando Alonso putovaće u Maleziju na drugu trku sezone Formule 1, pošto je u nedjelju imao testove zbog udesa koji je pretrpio.

Alonso je propustio otvaranje sezone u Australiji prije nedjelju dana zbog potresa mozga koji je doživio tokom predsezonskih testiranja u Barseloni.

Menadžer dvostrukog svjetskog šampiona Luis Garsija Abad je u subotu rekao da vjeruje da će Španac voziti u Maleziji, ali dan kasnije nije želio da komentariše pisanje španskih medija da je vozač Meklarena dobio zeleno svjetlo.

"To je privatna stvar, ne mogu ni da je potvrdim, ni da je demantujem, ali nema sumnje da će on otputovati u Maleziju, kao što je planirano", rekao je Garsija Abad.

Španski listovi "Marka" i "As" objavili su da je Alonso podvrgnut testovima kratkoročnog i dugoročnog pamćenja, kao i refleksa na Kembridžu.

Alonso je više puta istakao da želi da odradi testove prije puta u Maleziju, da bi uradio sve što je u njegovoj moći da se vrati na stazu.

Testove je obavila tročlana nezavisna komisija na Univerzitetu Kembridž, čiji sastav je odredila Svjetska automobilska federacija. Španac će biti podvrgnut još nekim testovima kada stigne na stazu "Sepang", kada će biti data posljednja procjena da li se oporavio poslije potresa mozga. Međutim, ako je zaista bez problema prošao testove na Kembridžu, izvjesno je da će Alonso isto učiniti i u Maleziji.

33-godišnji Španac je sredinom nedjelje testirao simulator Meklarena, a iz tima su poručili da će poštovati odluku ljekara po pitanju trke u Maleziji, koja se vozi 29. marta.