latinica  ћирилица
23/03/2015 |  10:22 | Autor: Mondo

FK Sarajevo: Igrači kažnjeni, nema izjava medijima

Fudbalski klub Sarajevo trenutno je u krizi, ne finansijskoj, već rezultatskoj.

"Bordo" tim ima najbolje uslove od svih u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali ne opravdava ulogu favorita na terenu i nalazi se u seriji loših rezultata.

Fudbaleri Sarajeva su tokom ovog mjeseca zabilježili dva poraza, remi i pobjedu, ali su i eliminisani iz Kupa BiH od Borca. Pored toga klub iz Platovnove je osvojio bod na "Koševu", a kap koja je prelila čašu je poraz od Veleža.

Sazvana je vanredna sjednica Upravnog odbora na kojoj je odlučeno da igrači i stručni štab zbog loših partija na terenu budu drastično novčano kažnjeni. Ipak, trener Meho Kodro, ne mora (još) da brine za posao, pošto je saopšteno da ima punu i apsolutnu podršku uprave.

Uprava Sarajeva odlučila se na još jedan prilično nepopularan korak, a to je da zabrani igračima, stručnom štabu i sportskom direktoru kontakt s medijima, osim na zvaničnim pres konferencijama kluba.

"Svjesni da je kreirana prevelika medijska pažnja prema FK Sarajevo, Upravni odbor donio je odluku da svi medijski istupi od strane sportskog dijela kluba, koja se odnosi na sve trenere svih kategorija, sve igrače svih kategorija, Sportskog direktora, te Šefa stručnog štaba, budu ograničeni na zvanične pres konferencije, komentare prije, tokom i nakon zvaničnih utkamica Kluba, te tokom druženja s novinarima u za to predviđenim terminima", obrazložili su svoj postupak članovi uprave FK Sarajevo.

Pored toga, uprava kluba u svom saopštenju istakla je i da pojedinci vrše udare na ljude u klubu i klub u cjelini.

"FK Sarajevo je institucionalno stabilan sportski kolektiv, koji posluje i funkcioniše prema određenom sistemu odgovornosti i pravila, te nećemo dozvoliti bilo kakav oblik destabilizacije od strane 'dušebrižnika' i 'dobronamjernika'. Svi su imali priliku kroz investiciono orijentisani Statut Kluba uložiti finansijska sredstva i za sebe obezbjediti pravo glasa i odlučivanja, a to nisu učinili tada, već sada na raznorazne načine pokušavaju nastaviti s udarima na pojedince unutar kluba i kolektiv kao cjelinu“, navodi se u saopštenju i dodaje da ovo nije izgovor za rezultate ekipe, "koja je imala sve preduslove da ostvari bolji učinak".

Sarajevo je trenutno na trećoj poziciji u prvenstvu s 36 bodova, a u narednom kolu će ugostiti Mladost iz Velike Obarske.