latinica  ћирилица
23/03/2015 |  10:58 | Autor: TANЈUG

Novi menadžment preuzeo upravljanje Željezarom Smederevo

Novi menadžment holandske firme HPK Inženjering preuzeo je danas upravljanje smederevskom Željezarom. Prvi radni dan započeo je sastankom glavnih menadžera, predsjednika Nadzornog odbora i člana tog tijela DŽona Gudiša i Petera Kamaraša sa svim direktorima sektora srpske čeličane.

"Sastank su vodili Gudiš i Kamaraš sa svojom ekipom koja za sada broji šest menadžera, a očekujemo da drugi dođu do kraja nedjelje. Za otprilike dvije nedjelje u Smederevo treba da stigne i cio tim od 24 menadžera", rekao je Tanjugu izvršni direktor Željezare Bojan Bojković.

Kada je riječ o članovima srpskog tima, koji će pratiti upravljanje Željezarom, Vlada Srbije tek treba o tome da donese odluku.

Bojković kaže da su već postavljena nova pravila i da je "palica predata".

"Upravljanje je predato Gudišu i Kamarašu, oni se za sada upoznaju s detaljima koji ne mogu da se vide iz administrativnih papira koje smo im davali tokom cijelog procesa", rekao je Bojković precizirajući da su u pitanju tehnički detalji o visokoj peći, čeličani, toploj i hladnoj valjaonici...

Kako je rekao, nakon toga u razgovorima će se preći na nabavku sirovina i prodaju i očekuje se da će sastanci trajati skoro cio dan.

Bojković je rekao da su radnici bili euforični, ali da je i njima sada jasno da je sve ono što je obećano i ispunjeno.

"Došao je ozbiljan menadžerski tim, to su za sada vidjeli direktori sektora, a ljudi naravno znaju cijelu tu ekipu od ranije", rekao je Bojković.

Očekuje se, kaže, da Gudiš, koji će biti predsjednik Nadzornog odbora, prođe fabrikom, s obzirom na to da je najavio da će svakog dana izdvojiti tri, četiri ili pet sati za šetnju kroz fabriku, kako bi se upoznao s detaljima i ljudima u pogonima.

Gudiš će to raditi da bi kasnije, kako je rekao, mogao lakše da donosi strateške odluke.