latinica  ћирилица
23/03/2015 |  11:48 | Autor: SRNA

Delegacija bugarske Socijalističke partije u Banjaluci (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je delegaciju Socijalističke partije Bugarske, koju je predvodio Kalojan Pargov, o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.
Predsjednik RS Milorad Dodik sa delegacijom Bugarske SP - Foto: SRNA
Predsjednik RS Milorad Dodik sa delegacijom Bugarske SPFoto: SRNA

Tokom sastanka bilo je riječi o potrebi što tješnje saradnje zemalja na Balkanu, posebno u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Sastanku su prisustvovali i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednica Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović.

INTENZIVIRATI SARADNjU NA DOBROBIT BALKANSKIH DRŽAVA

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić i član Izvršnog odbora Nacionalnog savjeta Bugarske socijalističke partije Kalojan Pargov saglasili su se danas u Banjaluci da je potrebno intenzivirati saradnju ove dvije partije, s ciljem poboljšanja ukupnih odnosa balkanskih država i naroda.
Đokić je istakao da ove dvije partije dijele iste političke vrijednosti.

"Želimo graditi društvo socijalne pravde i socijalno odgovornu državu sa maksimalnom posvećenošću čovjeku, njegovim pitanjima i problemima", rekao je Đokić novinarima nakon sastanka sa delegacijom bugarskih socijalista.

Đokić sa ugarskom delegacijom SP

On je naglasio da je na sastanku bilo riječi i o razvoju ekonomskih odnosa Republike Srpske i Bugarske.

"Naše dvije partije bi mogle da budu nosioci takvih inicijativa. Bugarska je veoma zainteresovana za prostor Balkana, kao što smo i mi zainteresovani da budemo činioci evropske politike", rekao je Đokić, i napomenuo da bi u narednom periodu trebalo da budu razmijenjena iskustva i prakse, s ciljem unapređenja političkog položaja dvije partije.