latinica  ћирилица
23/03/2015 |  15:18 | Autor: SRNA

Đokić: Dosljedan rad Vlade na realizaciji ekonomske politike

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ocijenio je da je Vlada Srpske u prvih 100 dana dosljedno radila na realizaciji Ekonomske politike za ovu godinu.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

 "Prepoznali smo potrebu za određenim reformama, koje je premijerka Srpske Željka Cvijanović jasno najavila. U skladu s tim, u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojen je set nacrta reformskih zakona, a dva zakona treba da usvoji Parlament BiH", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će, nakon što bude usvojena konačna verzija reformskih zakona, Republika Srpska ekonomski jačati i biti važan partner u cijelom regionu.

Đokić je napomenuo da je Vlada Republike Srpske za prvih 100 dana mandata ostvarila dosta kvalitetnih rezultata i načinila nekoliko važnih koraka u odnosu na drugi dio BiH, gdje još uvijek nije konstituisana vlast.

"Najveća vrijednost koju danas ima Republika Srpska je institucionalna stabilnost, čemu su doprinos dali Vlada, parlament i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik", dodao je Đokić, koji je i predsjednik Socijalističke partije.

Govoreći o kadrovskim rješenjima u javnim preduzećima u Republici Srpskoj, Đokić je rekao da po tom pitanju ne postoji spor među SP-a, SNSD-a i DNS-a i da će biti riješeno u narednom periodu.

"Ovo pitanje još nismo završili, jer smo se odlučili da svu energiju, kao partije, usmjerimo na ostvarivanje početnih rezultata. Želimo pokazati koliko smo odgovorni prema građanima, a u drugom planu je borba za bilo kakve pozicije", pojasnio je Đokić.