latinica  ћирилица
23/03/2015 |  21:06 | Autor: RTRS

Sutra godišnjica početka bombardovanja SR Јugoslavije (VIDEO)

U Srbiji će u utorak komemorativnim skupovima i polaganjem vijenaca i cveća na spomenike biti obilježeno 16 godina od početka napada NATO na SR Јugoslaviju 1999. godine.

Povodom 24. marta, Dana sjećanja na žrtve bombardovanja, vijence će na spomenicima vojnim i civilnim žrtvama položiti predstavnici državne vlasti, Vojske, lokalnih vlasti, udruženja.

Prema najavi Skupštine grada Novog Sada, zamenik predsjednika Skupštine grada Miroslav Ilić će položiti vijenac na spomen obilježje u kasarni "Јugovićevo" u 12 časova.

Po najavi Skupštine Grada Beograda, centralni komemorativni skup biće u 19.50 sati kod zgrade bivšeg Generalštaba Vojske Srbije u Beogradu, na uglu Nemanjine i Ulice Kneza Miloša. Ta zgrada, teško oštećena bombardovanjem, nije obnovljena do danas.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić položiće vijenac na Spomenik žrtvama NATO bombardovanja u Aleksincu. Na brdu Straževica u beogradskoj opštini Rakovica, vijence će položiti predstavnici Vlade, Vojske, Grada Beograda, Opštine i udruženja boraca.