latinica  ћирилица
24/03/2015 |  08:30 | Autor: TANЈUG

Tunis: Odloženo otvaranje Bardo muzeja

Ponovno otvaranje tunišanskog Nacionalnog muzeja Bardo, koje je bilo planirano za danas, odloženo je iz bezbjednosnih razloga, izjavila je za AFP šefica službe za komunikacije Anene Srarfi.
Tunis: Bardo muzej - Foto: Beta/AP
Tunis: Bardo muzejFoto: Beta/AP

- Iznenadili su nas u posljednjem trenutku, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da iz bezbjednosnih razloga ne možemo da primamo veliki broj posjetilaca", izjavila je Srarfi i dodala da će svečana ceremonija ponovnog otvaranja muzeja biti ipak održana.

Zvaničnici Nacionalnog muzeja Bardo planirali su da danas ponovo otvore muzej za posetioce, poslije prošlonedjeljnog napada terorista u kojem je poginulo 20 stranih turista, prenijela je francuska novinska agencija.

- Ponovno otvaranje muzeja uz svečanu ceremoniju je izazov, ali i poruka. Želimo da pokažemo da oni nisu postigli svoj cilj, izjavio je ranije danas kustos muzeja Moncef Ben Musa, prenijela je agencija AFP.

Muzej je trebalo da bude otvoren u 13:30 sati po srednjeevropskom vermenu uz ceremoniju koju je organizovalo ministarstvo kulture i koncert tuniskog simfonijskog orkestra.

Zvaničnici Tunisa strahuju da bi pošlonedjeljni napad mogao da ugrozi vitalnu privrednu granu države - turizam.