latinica  ћирилица
24/03/2015 |  11:45 | Autor: B92

Ron Artest pojačao Kantu

Јedan od najekscentričnijih NBA igrača Meta World Peace, ranije poznat kao Ron Artest, novi je igrač italijanskog Kantua.

Artest je sa timom iz Lombardije potpisao ugovor do kraja sezone, a finansijska strana saradnje nije saopštena.

World Peace je tokom NBA karijere igrao za Čikago, Indijanu, Sakramento, Hjuston, Nikse i Lejkerse, sa kojima je 2010. bio šampiona. 2004. je proglašen za najboljeg defanzivca lige.

Prethodnih nekoliko mjeseci je bio u Kini, gdje je na 15 utakmica prosječno bilježio 19 poena uz 6 skokova. Na ljeto planira da opet promijeni ime, sada želi da se zove Prijatelj Pandi (Panda's Friend).

Predsjednik Kantua Ana Kremaskoli očekuje da dolazak Artesta bude pozitivan šok za tim koji se bori za plasman u plej-of Serije A.

"Najvažnije je što će donijeti entuzijazam u naš tim. Uvjerena sam da će svojim kvalitetom biti od velike pomoći ekipi u nastavku sezone", rekla je Kremaskolijeva.

Kantu je uz Real Madrid tim sa najviše internacionalnih trofeja, dva puta je bio šampion Evrope (1982, 1983), a uz to ima još dve titule Interkontinentalnog kupa, te po četiri Kupa Radivoja Koraća i Saporta kupa.