latinica  ћирилица
24/03/2015 |  11:57 | Autor: Glas Srpske

Bijeljina: Policajci pod lupom policije

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina pokrenuli su provjere u vezi sa fotografijom na kojoj se nalaze policajci Policijske stanice u Vlasenici Rašid Zekić, Esmir Saračević i Elvir Patković sa ratnom zastavom Armije RBiH.
Policajci pod lupom policije - Foto: Glas Srpske
Policajci pod lupom policijeFoto: Glas Srpske

- Ako se utvrdi da se radi o bilo kakvim nepravilnostima, biće preduzeto sve što je predviđeno zakonom - rekao je portparol CЈB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

"Glas Srpske" objavio je juče fotografiju na kojoj je sa vlaseničkim policajcima i imam Nurdin Grahić. Fotografija je bila postavljena na njihovim "Fejsbuk" profilima, a nije poznato gdje je nastala.

Stanovnici Vlasenice odranije su ogorčeni načinom rada i ponašanja policajaca Zekića i Saračevića.

- Kao odgovor na naše kritike i na dopis koji smo uputili ministru unutrašnjih poslova RS, oni sada iz prkosa javno postavljaju fotografije s ratnim zastavama Armije RBiH. Ako ni zbog tog skandala ne budu sankcionisani, mi u Vlasenici nema više šta da tražimo - rekao je Vlaseničanin Slobodan Vasiljević.

Prema pravilu službe, policajci bi zbog javnog isticanja ratnih simbola trebalo da budu disciplinski sankcionisani i udaljeni s posla.