latinica  ћирилица
24/03/2015 |  12:48 | Autor: SRNA

Lejla Rešić na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti SE

Šef delegacije BiH pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić prisustvuje danas u Strazburu 28. sjednici Kongresa gdje je u toku izbor generalnog sekretara Kongresa.
Lejla Rešić - Foto: SRNA
Lejla RešićFoto: SRNA

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske najavljeno je da će danas biti održano i nekoliko susreta sa članovima Monitoring komiteta pri Savjetu Evrope, na kojima će biti govora o postmonitoringu situacije nakon opštih izbora 2014. godine.

Centralna tema ovogodišnjeg zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope je "Lokalni odgovori na izazove u oblasti ljudskih prava, migracija, diskriminacija i socijalna inkluzija".

U Delegaciju BiH, u mandatu 2015-2019. godine pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, osim Rešićeve, kao šefa delegacije, su i potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Milan Dunović, zamjenik šefa delegacije BiH, te potpredsjednik Federacije BiH Melika Mahmutbegović, sekretar delegacije.

Delegaciju BiH na nivou lokalnih vlasti čine načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić, te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.