latinica  ћирилица
24/03/2015 |  16:18 | Autor: Agencije

Radikali palili zastave NATO, EU

Pristalice SRS su održale protest na godišnjicu NATO bombardovanja i ispred srušenje zgrade Generalštaba palili zastave NATO, EU i Kosova.
Radikali palili zastave NATO, EU - Foto: TANЈUG
Radikali palili zastave NATO, EUFoto: TANЈUG

Obraćajući se okupljenima, lider radikala Vojislav Šešelj kazao je da Srbija nikad ne smije da postane članica NATO-a niti Evropske unije, iako "izdajnički režim (premijera Srbije) Aleksandra Vučića radi na tome".

"Htjeli smo simbolično da ovim skupom obilježimo početak agresije, a režim je taj skup zabranio. Vučićev režim je kao krezuba veštica, rado bi ujela, ali nema zube, zato danas ni nema policajaca, a bili smo spremni da nas hapse i batinaju", rekao je Šešelj.

Kako je ocijenio, svaki režim u Srbiji od petog oktobra 2000. godine predstavljao je "NATO pješadiju koja je pljačkala zemlju, a kada je njima nestalo snage, NATO je poslao izdajnike naprednjake da dovrše ono što je započeto bombardovanjem".

Šešelj je ponovio da se Srpska radikalna stranka "nikad" neće pomiriti sa "izmišljenom nezavisnošću" Kosova i Metohije.

Učesnici skupa, koji su nakon obraćanja predsjednika SRS krenuli u šetnju centralnim gradskim ulicama, nosili su zastave Srbije, Srpske radikalne stranke, Rusije i samoproglašenih ruskih republika Donjecka i Luganska.