latinica  ћирилица
24/03/2015 |  17:56 | Autor: SRNA

Dodik uputio telegrame saučešća Merkelovoj i Filipu Šestom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegrame saučešća kancelaru Njemačke Angeli Merkel i španskom kralju Filipu Šestom povodom avionske nesreće u južnoj Francuskoj, u kojoj je živote izgubilo 150 putnika i članova posade.
Predsjednik RS Milorad Dodik - Foto: SRNA
Predsjednik RS Milorad DodikFoto: SRNA

"U ime građana Republike Srpske i svoje lično ime, upućujem porodicama nastradalih i Vama, izraze najdubljeg saučešća povodom tragične avionske nesreće u južnoj Francuskoj u kojoj je živote izgubilo 150 putnika i članova posade, među kojima i veliki broj njemačkih državljana. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najiskrenijeg saučešća zbog bola koji ih je zadesio", navodi se u telegramu predsjednika Republike.

Predsjednik Srpske uputio je telegram saučešća i španskom kralju Filipu Šestom povodom avionske nesreće u kojoj je stradao i veliki broj španskih državljana.

"Sve nas u Republici Srpskoj duboko je potresla tužna vijest o ovoj strašnoj nesreći u kojoj je živote izgubio i veliki broj španskih državljana. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najiskrenijeg saučešća", navodi se u telegramu predsjednika Dodika.

Avion tipa "erbas A320" njemačke kompanije "DŽermanvings", u kojem se nalazilo 150 putnika i članova posade, srušio se danas na jugu Francuske, na letu iz Barselone ka Diseldorfu.