latinica  ћирилица
25/03/2015 |  08:31 | Autor: SRNA

Danas odluka o privremenom finansiranju

Savjet ministara BiH trebalo bi danas da donese odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za period april - juni.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

Odlukom se utvrđuje iznos od 237,5 miliona KM za finansiranje institucija BiH u periodu april - juni, izjavio je juče generalni sekretar Savjeta ministara Zvonimir Kutleša.

On je rekao da će odluka o privremenom finansiranju institucija BiH za drugi kvartal 2015. godine biti utvrđena u iznosu na nivou četvrtine sredstava odobrenih za finansiranje institucija, u skladu sa Zakonom o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2014. godinu.

Kutleša kaže da će ova odluka biti donesena da ne bi bilo ugroženo servisiranje spoljnog duga, te nastavak finansiranja višegodišnjih projekata i drugih obaveza na nivou institucija BiH, uključujući isplate plata i naknada zaposlenim.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice su i prijedlozi zaključaka za poništenje po pravu nadzora rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Trebalo bi da bude razmotren i prijedlog zaključka o odbacivanju zahtjeva za poništenje po pravu nadzora rješenja Savjeta ministara BiH – Odbora državne službe za žalbe od 24. marta 2006. godine u vezi sa presudom Suda BiH.

Sjednica bi trebalo bi da počne u 12.00 časova, a na dnevnom redu je, između ostalog, više prijedloga odgovora na poslanička pitanja, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.