latinica  ћирилица
25/03/2015 |  08:57 | Autor: Mondo

Todorić: Ubacivanje bubrega na parket je previše

Sportski direktor Partizana otkrio je detalje morbidnog čina dijela navijača Budućnosti tokom utakmice između Budućnosti i Partizana u "Morači".

Mnogo ružnih stvari dogodilo se u nedjelju uveče u podgoričkoj hali "Morača", u kojoj je Budućnost pobijedila Partizan, osvojila drugo mjesto na tabeli ABA lige i ostavila Srbiju i sljedeće sezone sa samo jednim predstavnikom u Evroligi.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić i dalje ne može da shvati sve što je vidio od dijela navijača Budućnosti.

"Cijeli život sam u sportu, košarci i svačega sam se nagledao i svašta mogu, ako ne da odobrim, onda barem da razumijem. Posebno u ovom našem regionu, teritoriji bivše zemlje, SFRЈ. Ali, da se na teren ubaci desetak bubrega, kao što se desilo u nedjelju uveče u podgoričkoj 'Morači', stvarno prevazilazi sve granice morbidnosti, pa i one sa svinjskim papcima, nedavno, prije meča Zvezde i Galatasaraja", rekao je za dnevni list "Sport" čovek sa najdužim stažom u Humskoj.

Takva "poruka" provokatora plitke pameti je jasna - potenciranje bolesti bubrega zbog koje je trener "crno-bijelih" Duško Vujošević prošle sezone morao da bude i hospitalizovan.

KK Budućnost izdao je dan kasnije saopštenje kojim je uputio izvinjenje treneru Partizana zbog "pojedinačnih ispada i neprimjerenih postupaka neodgovornih pojedinaca".

"To nisam vidio ni u onim najcrnjim filmovima, niti može da mi dopre do mozga da je nekome moglo da padne na pamet da to uradi. Ne znam koja je životinja stradala za takve 'potrebe'. Nisam stručnjak za biologiju, ali nijedan cilj, čak ni tako veliki ulog, kao što je bio slučaj u našem meču, ne može i ne sme da ima takvo opravdanje", nastavio je Todorić.

Podsjećamo, savladavši Partizan, Budućnost je izborila drugu poziciju pred plej-of i duel sa Cedevitom, dok će "crno-bijeli" zbog poraza u "Morači" kao četvrtoplasirana ekipa na megdan Crvenoj zvezdi.