latinica  ћирилица
25/03/2015 |  09:05 | Autor: RTRS

"X Factor Adria" - već prva epizoda puna talenata, uzbuđenja i dobre zabave

- Što se "X Factor" tiče, kocka je bačena, ovim riječima Masimo Savić otvorio je najveći muzički šou. 22. marta u 21.00 čas i na programu Radio-televizije Republike Srpske počela je potraga za mladićem ili djevojkom koji imaju ono nešto što ih čini zvijezdom, ono nešto zbog čega ćemo poželjeti da ih gledamo i slušamo opet i opet.

Nakon što smo se upoznali sa četvoročlanim žirijem: Masimom Savićem, Tončijem Huljićem, Aleksandrom Kovač i Željkom Јoksimovićem, i čuli njihove poruke, voditelji Antonija Blaće i debitant u voditeljskim vodama Aleksandar Radojičić,  osvrnuli su se na predaudicije, prvu fazu takmičenja.

Nakon predaudicija održanih u čak osam gradova Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, na kojima je pjevalo čak 12 hiljada ljudi, izabrano je 200 najboljih kojima predstoje nastupi pred žirijem i publikom.

Upravo odatle i počinje ovaj šou. A upoznali smo i prve takmičare.

Marko Stantić iz Subotice prvi se predstavio pjesmom “All of me" i dobio četiri “da“. Na pozornicu je zatim izašla dalmatinska klapa “Stine“, koja je takođe napustila pozornicu sa četiri velika “da“. Isto je prošla i Marija Belagan iz Crne Gore nakon pjesme “Weak“. Makedonski predstavnik Almir nastupio je samouvjereno, rekavši da misli da ima iks faktor, i da je različit od drugih. Njegova emotivna izvedba pjesme “I Belive I can fly“ izazvala je ovacije, a rezultat su bila četiri “da“.

Trema je činila svoje, pa neki takmičari nisu mogli da daju svoj maksimum. Tu je Aleksandra Kovač uz pomoć publike i žirija demonstrirala vježbu disanja koja pomaže u opuštanju, takozvani “udah-izdah“. Svi su se zabavili u studiju, ali je Tonči zamolio za jedno obećanje.

- Nemoj me više opuštati molim te. Samo sam sve živčaniji i živčaniji, našalio se Huljić.

Vitomir Јović,zvani Miša,  počeo je da pjeva “Kome sad usne ljubiš do zore“, ali ga je žiri prekinuo. Vitomirov nastup je potpuno podijelio žiri. Dok su Masimo i Tonči odlučili da ne puste takmičara, Željku se nastup baš dopao.

- Bilo mi je carski“, rekao je.

Miša nije obezbijedio sebi prolaz, zbog čega mu je bilo krivo, budući da je uvjeren da je on pravi materijal sa kojim bi Tonči znao šta treba da uradi da napravi uspjeh. Samo zbog rokenrola “da“ je stiglo od Aleksandre, ali i od Željka, ipak nedovoljno za prolaz.

Јelena iz Varaždina spremila je klavirsku verziju “ Wildest moments“. Massimo je bio dirnut. Sve pohvale uputio joj je na sebi svojstven način: - Bože, koja lijepa prljavština u glasu. Pa, premlada si za takvu prljavštinu. Riječ je o ozbiljnom pjevanju. Aleksandra je priznala da je Јelena odmorila svojim divnim vokalom. Željko je dovršio: “Što se pjevanja tiče perfektno“, pa su četiri “da“ otišla i za Јelenu.

Dalje je prošao i Dušan Šarenac sa pjesmom “Nije do mene“, dok je hard rok nastup Eniiz Splita oduševio žiri. Bili su u njenom slučaju jednoglasni. Masimo je rekao: “Uzmi tu energiju, zgrabi je i zagrizi“. Aleksandra se nadovezala u pohvalama: “Onog trenutka kada se osjećam kao da sam na nečijem koncertu, ja tog trenutka znam da ta osoba ima iks faktor“.

Za 15- godišnju Sofiju, koju je voditelj Aleksandar Radojičić zagrlio je i odnio na binu, trema je ipak učinila svoje, a žiri je bio jednoglasan: da je previše mlada za ovaj šou i da njeno vrijeme tek dolazi.

Hanna iz Zagreba takođe je prošla dalje, a na bini se pojavila sa gitarom. To je obradovalo Massima koji joj je priskočio u pomoć i riješio problem sa mikrofonom.

Nebojša Radivojević iz Beograda iznenadio je sve sa “ What does the Fox say“, pjesmom koja je parodija na današnje loše pop pjesme. Žiri je bio pomalo zbunjen, i mada ih je Nebojša veoma zabavio, nije prošao dalje.

Na kraju su se predstavila dva mladića, Adnan i Tarik iz Sarajeva. Počeli su baladom “Žute dunje“. I dok je jedan mladić svirao gitaru, drugi je bitboksovao. Nakon druge pjesme, žiri je bio “kupljen“, i na nogama, želio je da čuje i treću pjesmu. Svi komentari su bili suvišni, jer je uzbuđenje u žiriju sve govorilo.

Tonči je ipak rekao: “Vas dvojica možete proći svaki posebno i obojica zajedno“. “Ovaj bitboks je bio savršen“, rekao je Masimo koji je poželio da u budućnosti dobije sugestiju od momka koji bitboksuje. Tome se usprotivio mladić iz grupe i braneći druga rekao: “Ne može, on je moj“. Željko je toliko bio očaran da je predložio da i ne glasaju da ne bi pokvarili ovakav ugođaj. Sve je bilo jasno- momci idu dalje.

Time je završena 1. epizoda X Factora Adria, nakon koje je uslijedio zaključak da je ovo šou koji će nas sve zaraziti i zbog kojeg ćete nedjeljom naveče biti uz RTRS.

 

Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu xfactoradria.com i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/XFactorAdria