latinica  ћирилица
25/03/2015 |  13:34 | Autor: TANЈUG

Dačić: Zajednica srpskih opština ne može da bude NVO

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Prištini da je Zajednica srpskih opština oblik udruživanja i da ne može da bude nevladina organizacija.
Ivica Dačić - Foto: B92
Ivica DačićFoto: B92

Dačić je nakon neformalne ministarske konferencije o infrastrukturnim projektima u zemljama zapadnog Balkana, a komentarišući tezu o ZSO kao nevladinoj organizaciji, što zagovara Priština, novinarima rekao da jedino što su prištinske vlasti uvijek isticale kao važno jeste da Srbi na Kosovu ne mogu da budu organizovani po principu Republike Srpske.

Komentarišući navode albanskog premijera Edija Rame da će se Albanija i Kosovo ujediniti ulaskom u Evropsku uniju, Dačić je rekao da ne smijemo dozvoliti "sindrom drona kada je riječ o ovako važnim stvarima kao što je ovaj skup i kao što je bila posjeta albanskog premijera Beogradu" i da ne smijemo da dozvolimo da imamo jedan korak naprijed, a dva nazad.

Dačić je precizirao da su Ramine izjave o nacionalnom ujedinjenju Albanaca namijenjene biračkom tijelu, primjetivši da svaki narod može da kaže da će ulaskom u EU biti ujedinjen i da zato treba "spustiti loptu".