latinica  ћирилица
25/03/2015 |  21:04 | Autor: B92

LŠ: Pobjeda Radničkog, poraz Partizana

Vaterpolisti Radničkog savladali su Brešu 13:10 (2:0, 2:2, 4:4, 5:4), u utakmici 7. kola A grupe Lige šampiona, dok je u grupi B Partizan poražen od Primorja 14:8.

Radnički je ostvario treću pobjedu i ostao u trci za plasman na završni turnir, dok su Italijani nakon četvrtog poraza pretposljednji na tabeli, praktično bez šansi za "fajnal siks".

Domaćina je predvodio Dedović sa četiri gola, dok su Ćuk, Vuksanović, Basara i Vrlić dali po dva. Rico i Preskuti su nosili Italijane sa po tri pogotka.

Radnički u 8. kolu A grupe igra kao gost protiv Barselonete 8. aprila.

"Crno-bijeli" su doživjeli peti poraz kojim su praktično izgubili šanse da se plasiraju na Fajnal-siks turnir. S druge strane, riječki tim je obezbijedio plasman na F6.

Partizan je odlično parirao domaćinu u prvom poluvremenu, stekao je prednost 3:2 na pauzi, ali je u spektakularnoj trećoj četvrtini Primorje sa 7:5 stiglo do preokreta i tako slomilo rivala.

Strijelci za Partizan bili su Mandić, Gelen, Subotić, Gogov, Јakšić, Radojević, Stojanović i Asanović, dok su domaćina sa po tri gola predvodili Sukno i Radu.

U narednom kolu B grupe Partizan 8. aprila dočekuje Solnok, dok Primorje gostuje ekipi fenjeraša Špandaua.