latinica  ћирилица
25/03/2015 |  21:11 | Autor: RTRS

Marinović napustio Borac i preuzeo Zrinjski

Vinko Marinović nije više trener Borca, potvrdio je u izjavi za portal borac-sport direktor kluba iz Platonove Robert Zrilić.

Prema Zrilićevim riječima, 44-godišnji Marinović već sutra će otputovati u Mostar i prihvatiti se posla u Zrinjskom.

"Marinović je dogovorio detalje saradnje sa Mostarcima i želimo mu sreću u nastavku trenerske karijere. Interesovanje Mostaraca za Vinka odavno postoji, pregovori su intenzivirani u prethodnim danima, ponuđeni su mu jako dobri uslovi, što je Marinović prihvatio", rekao je Zrilić, istakavši da još nije poznato ko će preuzeti "crveno - plave".

"Zoran Dragišić ne može biti šef struke jer nema profi-licencu za tu funkciju, a od banjalučkih trenera posjeduju je samo Branimir Tulić, Slobodan Starčević, Vlado Јagodić i Velimir Stojnić", naveo je Zrilić, aludirajući na to da će jedan iz spomenutog kvarteta, najvjerovatnije, dobiti novi mandat na "crveno-plavoj" klupi.

Vinko Marinović na klupi Borca debitovao je 22. marta 2014. godine upravo na utakmici protiv svog novog kluba, Zrinjskog (2:1).

SaMarinovićem na klupi, fudbaleri Borca su ostvarili 12 pobjeda, 5 neriješenih rezultata i 9 poraza, a trenutno su na petom mjestu u prvenstvu uz izboren plasman u polufinale Kupa.