latinica  ћирилица
26/03/2015 |  07:09 | Autor: novosti.rs

Karadžić: Neka Linta brine o Srbima u Hrvatskoj

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić posjetio je fudbalere Srbije u Staroj Pazovi.

On je u na pripreme "Orlova" pred duel sa Portugalom u kvalifikacijama za Euro 2016. stigao iz Beča, sa Kongresa UEFA, na kojem je bio sa generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem.

Bila je ovo idealna prilika da, za "Novosti", prokomentariše dešavanja sa događaja na kojem je Mišel Platini dobio treći mandat, a Davor Šuker izabran u Izvršni komitet.

"Sve je završeno u prilično korektnom tonu i na licu mjesta smo se svi uvjerili koliko je UEFA ozbiljna i vrhunski organizovana. Pratio sam medijsku buru koja se digla oko naše podrške ili njenog odbijanja za kandidaturu Davora Šukera. Ta medijska bura je bila potpuno nepotrebna", kaže Karadžić.

Logično pitanje je bilo za koga je glasao Karadžić.

"Da se nije digla tabloidna prašina, ja bih možda danas rekao sve. I za koga sam glasao i kako sam glasao. A sada namjerno neću. Gospodinu Linti, koji nas je napadao, želim da poručim da je pravi trenutak da brine o našem narodu u Hrvatskoj, a tabloidima koji su danima kreirali iskrivljenu sliku o svemu prenosim utisak sa lica mjesta, iz Beča. Zbog tih i takvih, ne voli nas pola Evrope", dodaje Karadžić.

Predsjednik FSS je najavio i da je moguća posjeta Mišela Platinija ili Јozefa Sepa Blatera, predsjednika UEFA i FIFA, Srbiji.

"Zasad ne postoji potreba za tom posjetom, ali je još jednom istaknuto na Kongresu da je ljudima iz UEFA potrebno tri dana od momenta našeg poziva da se organizuju i dođu u posjetu FSS, ukoliko imamo određene poteškoće. Ipak, u ovom trenutku naš mnogo veći problem je kako da što bolje organizujemo domaće takmičenje", zaključuje Karadžić.