latinica  ћирилица
26/03/2015 |  16:06 | Autor: SRNA

Han Pijesak- Odluka o privremenom finansiranju opštine

Skupština opštine Han Pijesak donijela je danas odluku o privremenom finansiranju opštine od 1. aprila do 30. juna u iznosu milion 329.760 KM.
Han Pijesak - Foto: RTRS
Han PijesakFoto: RTRS

Sredstva za privremeno finansiranje biće utvrđena u visini budžetskih prihoda ostvarenih u prvoj polovini prošle godine umanjenih za iznos sredstava utrošenih od 1. januara do 31. marta ove godine.

Odluka o privremenom finansiranju donesena je jer Skupština opštine Han Pijesak nije usvojila budžet za ovu godinu.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka da se objekti i prateća oprema Јavnog komunalnog preduzeća "Јavor", koje je u stečaju, daju na upravljanje, korišćenje i održavanje novom Јavnom komunalnom preduzeću "Kraljeva gora", koje će 1. aprila početi da radi.

Preduzeću "Kraljeva gora" biće dati na upravljanje i korišćenje objekti, osnovna sredstva i oprema u vlasništvu opštine, čija je vrijednost milion 607.537 KM. Od 1. aprila biće preuzeta i 22 radnika preduzeća "Јavor".

Na upravljanje preduzeću "Kraljeva gora" biće predat objekat pumpne stanice Štekavac odakle se snabdijevaju vodom centar Han Pijeska i naselja DŽimrije i Mrkalji.

Novo komunalno preduzeće "Kraljeva gora" primjenjivaće cjenovnik komunalnih proizvoda i usluga preduzeća "Јavor".

Odbornici su prihvatili odluku da "Kraljeva gora" preuzme u zakup osnovna sredstva, opremu i rezervne dijelove od ЈKP "Јavor" u stečaju. Zakupnina će iznositi 500 KM mjesečno, a sredstva će biti obezbijeđena iz opštinskog budžeta.