latinica  ћирилица
26/03/2015 |  16:55 | Autor: RTRS

Vučić: Moguće povećanje plata i penzija u ovoj godini

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji mogućnost da se plate i penzije povećaju u ovoj godini i dodaje da su to prvi znaci oporavka srpske ekonomije.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Premijer je na otvaranju "Regionalne konferencije poslovnih ljudi" rekao da je neophodna ekonomska integracija regiona i da je Srbija u političkom i u ekonomskom smislu spremna.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji mogućnost da se plate i penzije povećaju u ovoj godini, prenosi Tanjug.

"Mi smo predvidjeli sa MMF-om, kad smo ulazili u teške mjere, budžetski deficit od 55 milijardi za prvi kvartal, a on neće preći 27 milijardi, što je dvostruko bolje od onog što se očekivalo", navodi Vučić.

Kaže da su to prvi znaci oporavka srpske ekonomije.

"Svi zajedno smo uspjeli, želim da zahvalim penzionerima i radnicima u javnom i privatnom sektoru", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ukoliko budemo uspješni u drugom i trećem kvartalu, razgovaraćemo sa MMF-om o povećanju plata i penzija, zaključio je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju "Regionalne konferencije poslovnih ljudi" da je stadijum hladnih odnosa iz proteklog perioda prevaziđen i da Srbija gleda u budućnost.

"Mi smo poslije mnogo vremena različitih sukoba ili nerijetko hladnih odnosa u proteklom periodu uspjeli da taj stadijum prevaziđemo i da razmišljamo o budućnosti, a, što se Srbije tiče, mi gledamo u budućnost i razmišljamo o napretku", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, ključne reči danas su stabilnost, ali i najviši stepen integracije.