latinica  ћирилица
26/03/2015 |  17:17 | Autor: TANЈUG

Bandić dao ovlašćenja drugoj zamjenici

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je punomoćje Sandri Švaljek za obavljanje gradonačelničke dužnosti i punomoćje dao drugoj zamjenici Vesni Kusin, nezvanično saznaje Hina iz Kluba liste Milana Bandića.

Bandić je odluku o dovođenju Vesne Kusin na čelo Zagreba potpisao u istražnom zatvoru u Remetincu, gdje se nalazi zbog sumnje u umiješanost u višemilionske korupcijske afere.

Švaljek je ranije najavila da će, u slučaju da joj Bandić uskrati punomoćje, podnijeti ostavku na mjesto u Gradskoj upravi, aktivirati mandat u Gradskoj skupštini i osnovati klub nezavisnih gradskih poslanika.

Bandić je nedavno ponovno vraćen u istražni zatvor, čime je postalo bespredmetno to što je usvojena žalba njegovih advokata da mu se omogući da obavlja funkciju gradonačelnika.

Mediji su pisali da on namjerava da izdejstvuje prevremene izbore na kojima bi učestvovao sa svojom strankom u osnivanju, ali u međuvremenu mu je ponovo određen pritvor.

Danas jer istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odbio žalbe advokata Bandića na posljednje proširenje istrage u aferi Agram zbog koje je završio u istražnom zatvoru u Remetincu.

To znači da je rješenje o proširenju istrage postalo pravosnažno i da Uskok može krenuti s dokaznim radnjama, kazao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.