latinica  ћирилица
26/03/2015 |  21:48 | Autor: SRNA

Na suđenju Ivanoviću tužilac doživio debakl

Tužilac je danas doživio debakl na suđenju Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba optuženih za ratne zločine, ubistvo i pokušaj ubistva, rekao je Ivanovićev advokat Ljubomir Pantović.
Oliver Ivanović - Foto: Beta
Oliver IvanovićFoto: Beta

U nastavku suđenja pred Osnovnim sudom u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je iskaz dao svjedok optužbe bivši sudija, a sada advokat iz južnog dijela Kosovske Mitrovice Mahmud Haljimi.

On je u jednom ranijem slučaju protiv Ivanovića bio istražni sudija.

"Iskaz je započeo odgovorima na pitanja tužioca Cezara Mihalčuka za koje je Sudsko vijeće ocijenilo da ne doprinose dokaznom postupku u slučaju Olivera Ivanovića", kaže Pantović.

Sudsko vijeće je poslije pauze, koju je dalo nakon svjedočenja Haljimija, odlučilo da odbija svako pitanje tužioca u vezi sa postupkom u kome je svjedok bio istražni sudija.

"Dokazi - prepričavanje šta je ko kome rekao, ne mogu se koristiti, već samo dokazi koje Vijeće direktno dobije od svjedoka koje gleda, sluša i kojima može da postavlja pitanja", kaže Pantović.

Pantović je uvjeren i da se poslije današnjeg suđenja i saslušanja jednog svjedoka ubuduće neće pojavljivati svjedoci optužbe koji su irelevantni za slučaj Ivanovića i četvorice ostalih Srba.

Prema njegovim riječima, do sada je saslušano 17 svjedoka optužbe.

On kaže da je tužilac pokušao da izvođenjem velikog broja svjedoka "nađe dokaze".