latinica  ћирилица
27/03/2015 |  10:49 | Autor: SRNA

Bijeljina: Međunarodna akcija protiv trgovine oružjem

Međunarodna akcija "Trzaj", koju na području Bijeljine od jutros sprovode pripadnici Uprave kriminalističke policije i Centra javne bezbjednosti, usmjerena je na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela organizovanog kriminala, a u vezi s nedozvoljenim prometom oružja i eksplozivnih materija, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Portparol MUP-a Republike Srpske Milan Salamadija istakao je da policija akciju sprovodi uz nadzor Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Na području Bijeljine rano jutros počela je velika policijska akcija u vezi s krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

ILEGALNO ORUŽЈE IZ SRPSKE I SRBIЈE PRODAVALI U ŠVEDSKOЈ

Međunarodna policijska akcija usmjerena je na članove organizovane kriminalne grupe koja je prikupljala ilegalno oružje u Republici Srpskoj i Srbiji i takvim grupama ga prodavala u Švedskoj, rečeno je u Specijalnom tužilaštvu Srpske.

Portparol ovog tužilaštva Dragica Tojagić izjavila je da policija provodi akciju na osnovu koordinisanih aktivnosti policijskih i pravosudnih organa Republike Srpske, Srbije, Švedske i Slovenije.

- Riječ je o istrazi koja traje nekoliko mjeseci, a do sada je u više navrata zaplijenjena veća količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Pretresi se vrše na više lokacija na području Bijeljine, rekla je Tojagićeva.