latinica  ћирилица
27/03/2015 |  12:07 | Autor: SRNA

"Srpska lista" bojkotuje institucije u Prištini

Poslanici Srpske liste ni danas se neće pojaviti na sjednici kosovskog parlamenta, rekao je šef poslaničke grupe ove liste Saša Milosavljević.
Beograd - Priština - Foto: ilustracija
Beograd - PrištinaFoto: ilustracija

"Mi i dalje čekamo da koalicioni partneri, Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova, ispune svoje koalicione obaveze", rekao je Milosavljević.

On kaže da je njegov lični stav da poslanici Srpske treba da se vrate u Skupštinu samoproglašenog Kosova, jer samo tako mogu da učestvuju u rješavanju važnih problema za srpsku zajednicu.

Na današnjoj sjednici Skupštine samoproglašenog Kosova raspravlja se o osnivanju specijalnog suda za zločine OVK.

Beogradski mediji prenose da su prestavnici Srpske liste razgovarali jutros s premijerom samoproglašenog Kosova Isom Mustafom o mogućnosti njihovog povratka u kosovske institucije.

Predstavnici vlade u Prištini očekuju da se predstavnici Srpska liste naredne sedmice uključe u rad kosovskih institucija.

Srpska lista je napustila vladu i druge institucije samoproglašenog Kosova, nakon smjene Aleksandra Јablanovića s funkcije ministra, zbog izjave da su "divljaci" oni koji su kamenjem gađali Srbe povratnike u Đakovicu, 6. januara.