latinica  ћирилица
27/03/2015 |  12:20 | Autor: RTRS

Lalatović: Pobjeda u derbiju za prvo mjesto na tabeli

Fudbalsko prvestvo u Srbiji po svemu sudeći još jednom će ući u neizvjesnu završnicu, a trener Crvene zvezde Nenad Lalatović je za list "Sport" prognozirao sve utakmice crno-bijelih i crveno-bijelih do kraja sezone.

Vječiti derbi se igra 25. aprila na stadionu Rajko Mitić, a ta utakmica mogla bi dati odogovor ko će ponijeti tutulu šampiona.

"Poslije svega viđenog do sada, ne mogu da obećam deset pobjeda Crvene zvezde do kraja šampionata. Pokazalo se da ako uđemo labavije u utakmicu da vrlo teško dolazimo do tri boda. Bez obzira na pojedinačne kvalitete, brojni detalji donose prevagu", kaže Lalatović za "Sport".

Trener kluba iz Ljutice Bogdana smatra da će ključna utakmica po njegov tim biti naredna u Novom Pazaru.

"Nagovijestio sam igračima da je duel u Novom Pazaru možda i najbitniji do sada. Pobjeda bi nam puno značila zato što bismo u nastavak sezone ušli znatno rasterećeni".

Ipak, najveća očekivanja su od derbija.

"Ostaje mi da se u međusobnom duelu nadam pobjedi. Daleko je taj megdan mada sam svjestan da je ulog ogroman. U prvom dijelu smo kažnjeni za promašaje, stoga se nadam da će sreća ovog puta biti na našoj strani, a uz znanje koje imamo, jasan je plan da se dođe do tri boda i samim tim preskoči Partizan".

Trener crveno-bijelih ističe da je pred njegovim timom nekolko teških utakmica.

"U finišu je opreznost veća, a iskreno imamo par teških utakmica. Gostujemo kod kvalitetne ekipe Čukaričkog, a imamo i gostovanje kod Voždovca na Vračaru, nama neugodnom gostovanju... Od nas se ove sezone objektivno nije očekivalo da budemo konkurentni, ali karte su otvorene i biće zanimljivo. Partizan je iskusniji sa igračima poput Babovića, Ilića, Drinčića, Balažica, koji su prošli dosta toga u karijeri. Ipak, nadam se da naša mladost i energija mogu da donesu veliki uspjeh", završio je Lalatović.