latinica  ћирилица
30/03/2015 |  14:44 | Autor: B92

Vučić: Bilo je tehničkih propusta

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je pročitao i drugi izvještaj o padu helikoptera i da tamo "nema Bog zna šta spektakularno", ali da je bilo tehničkih propusta.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je rekao da u izvještaju postoje dvije važne stvari koje će javnost saznati, i dodao da je sigurno da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu odlučno doprinijeli nesreći.

Premijer je u Palati Srbije novinarima kazao da se nada da će im detalje o nesreći saopštiti ljudi iz tužilaštva.

- Pitajte tužioce, mogli su da ih (izvještaje) objave kadgod. Јa ne smijem da ih pozovem i da ih pitam, jer je to nezavisno tijelo, kazao je Vučić.

Ministri odbrane i pravde Bratislav Gašić i Nikola Selaković pozvali su javnost u Srbiji da bude "strpljiva" povodom istrage o padu vojnog helikoptera.

Poslije pada helikoptera formirane su dvije komisije. Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, saopštila je 18. marta da je završila rad i da je izvještaj podnijet zamjeniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas treba da završi rad i podnese izvještaj.