latinica  ћирилица
31/03/2015 |  12:06 | Autor: Mondo

Golman Borca na Markovićevom spisku za mečeve s Litvanijom

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković do kraja nedjelje će saopštiti spisak rukometaša na koje računa za dvije utakmice protiv Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Bh. rukometaši će ugostiti Litvaniju 30. aprila i početkom maja gostovati istoj selekciji, koja po selektoru Markoviću "nije nimalo naivan protivnik" iako je svjestan da su njegovi izabranici favoriti.

Zbog toga je odlučio da na predstojeće mečeve pozove provjerene igrače.

"Kostur ekipe biće isti kao i u Kataru, neće biti novih imena, a jedina promjena je što će na spisku umjesto Peđe Dejanovića biti Petar Јokanović, golman banjalučkog Borca", izjavio je selektor BiH za sarajevsko "Oslobođenje".

Јokanović je banjalučki čuvar mreže rođen 1990. godine, a bio je uvršten na širi spisak za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Očigledno su ga odlične partije u finišu SEHA lige ponovo preporučile selektoru Markoviću.

Poslije dva odigrana kola u Drugoj grupi kvalifikacija za EP u Poljskoj, na tabeli vodi Bjelorusija sa tri boda, Danska ima bod manje, BiH je osvojila jedan, a na začelju su Litvanci bez bodova.