latinica  ћирилица
31/03/2015 |  17:22 | Autor: Agencije

Јuventusu se vraćaju titule ukoliko povuče tužbu

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio otkrio je da postoji mogućnost da se Јuventusu vrate dvije oduzete titule ukoliko torinski klub odustane od tužbe teške 443 miliona evra.

Skandal Kalčopoli je potresao Italiju 2006. godine i tada je Јuventus, optužen za namještanje utakmica, izbačen u drugu ligu, a "staroj dami" su oduzete i dvije titule nacionalnog šampiona.

Pored toga, bivši šef kluba Lućano Mođi optužen je da ima povlašćen položaj prilikom dodjeljivanja sudija.

Krivičini sud u Italiji odbacio je prošle nedjelje zatvorske kazne za Mođija i druge optužene zbog skandala s namještanjem utakmica prije devet godina.

Јuventus je potom pokrenuo tužbu protiv Fudbalskog saveza Italije, od kojeg traži 443 miliona evra na ime izgubljenih prihoda i narušene reputacije.

"Moramo se osloboditi optužbi da smo nanijeli štetu, a onda smo otvoreni za pregovore sa Јuventusom (o te dvije titule). Prvi smo koji ćemo priznati da imate pravo na skudeto ako ste ga osvojili na terenu", rekao je Tavekio za Tutosport.

Tavekio je dodao da bi Savez bankrotirao ukoliko bi Јuventusu isplatio 443 miliona evra.

Skudeto koji je Јuventus osvojio u sezoni 2004/05. nije dodijeljen nikome, dok je onaj osvojen naredne sezone pripao Interu.