latinica  ћирилица
01/04/2015 |  11:28 | Autor: SRNA

Banjaluka- Uhapšena četvorica falsifikatora novca

Četiri mlađa lica uhapšena su na području Banjaluke zbog sumnje da su falsifikovali novac, a pronađena je i veća količina falsifikovanog novca, oružje i municiju.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

U jučerašnjoj akciji "Stotka" uhapšeni su A.B. (20), D.N. (23), I.Z. (19) i A.M. (21) iz Banjaluke. Akciju su proveli pripadnici Odjeljenja kriminalističke policija grada Banjaluka u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, navela je portparolka CЈB Banjaluka Marija Markanović. 

Policija je na osnovu naredbe Suda BiH, pretresla stanove, pomoćne prostorije i putničke automobile koje koriste osumnjičeni. Tom prilikom pronađena je veća količina falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 KM, oružje i municiju.

Utvrđeno je da su osumnjičeni od 26. do 30. marta stavili u opticaj veću količinu falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 KM u sportske kladionice, ugostiteljske objekte i kioske na području Banjaluke.

Policija nad uhapšenima vrši kriminalističku obradu, a sve dalje mjere i radnje prema njima biće vršene po instrukciji Tužilaštva Bih, kojem će i po komletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za krivično djelo krivotvorenje novca.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Aleksandar Balaban, Daniel Ninković, Igor Zarić i Aleksandar Miletić.

CЈB Banjaluka apeluje da građani obrate pažnju na novčanice u apoenima od 100 KM i da se ako dođu u posjed takvih novčanica obrate najbližoj policijskoj stanici ili da na telefon 122.