latinica  ћирилица
01/04/2015 |  11:37 | Autor: SRNA

Krv će dati oko 470 pripadnika MUP Srpske (VIDEO)

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da bi tokom dvodnevne akcije oko 470 policijskih službenika na prostoru Republike Srpske trebalo da daruje krv.
Direktor policije RS daje krv - Foto: SRNA
Direktor policije RS daje krvFoto: SRNA

- Koliki će biti ukupan broj onih koji su u mogućnosti da daju krv i da ispune tu svoju želju, znaćemo do kraja dana - rekao je Vasić novinarima, nakon što je posjetio policijske službenike koji su dali krv u republičkom Zavodu za transfuzijsku medicinu u Banjaluci.

On je rekao da bi u Banjaluci više od 100 policijskih službenika trebalo da daruje krv.

Vasić, koji je danas dao krv, rekao je da ovu dragocjenu tečnost daje svake godine u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje MUP RS, kao i za potrebe liječenja pripadnika MUP-a.

Direktorica Zavoda za transfuzijsku medicinu RS Gordana Guzijan izjavila je da je najavaljeno da će oko 500 pripadnika MUP-a dati krvi, te se zahvalila svima koji su učestvovali u organizaciji ove akcije, kao i svim dobrovoljnim davaocima krvi.

- Ova akcija je od velike važnosti, jer se organizuje u svih 10 gradova Srpske gdje postoje transfuziološke službe, čime će značajno biti poboljšane zalihe krvi u svim gradovima za predstojeće praznike - rekla je ona.

Guzujanova je čestitala svim pripadnicima MUP-a RS 4. april – Dan Policije RS i poželjela im dalji uspjeh u radu.

Insperektor na banjalučkoj Policijskoj akademiji Aleksandar Miladinović, koji 16. put daruje krv, rekao je novinarima da bi policajci po prirodi posla trebalo da imaju izražen humanitarni nivo i da se odazivaju na ove akcije.