latinica  ћирилица
01/04/2015 |  17:13 | Autor: RTRS

"Sport": Spreman novi ugovor između "Gasproma" i Zvezde

U Crvenoj zvezdi se uveliko radi na misiji dobijanja evropske licence, a plan da se urgentne obaveze izmire do početka maja (6.6 miliona evra) kada se dolazi pred posljednji filter UEFA je sasvim jasan.
Stadion Crvene zvezde - Foto: RTRS
Stadion Crvene zvezdeFoto: RTRS

Dokumentacija kluba je trenutno na Terazijama i šta je do sada sve izmireno uoči dolazaka na red sportskih dugovanja.

Kako saznaje "Sport" spreman je novi ugovor između Crvene zvezde i "Gasproma" po kojem u saradnja treba da bude nastavljena u naredne četiri godine sa istim mjesečnim uslovima, a to je 330.000 evra, plus bonusi za domaće trofeje i učešće u Evropi.

U prilog činjenici da se čekaju veoma brzo potpisi dvije strane ide i sastanak predstavnika "crveno-bijelih" i ruske kompanije, koja želi da u jednom od najtežih trenutaka u istoriji kluba iskreno pomogne.

Čim uslijedi ovaj ključni korak slijedi dopunjavanje budžeta za evropsku licencu preko kratkoročnog kredita, a prodaja jednog ili dva igrača tokom ljeta omogućuje i isplatu zaostalih potraživanja takmičarskom pogonu (igrači dugove prolongirali potpisima do avgusta).

Naredni dani treba da donesu dugo priželjkivani povoljan rasplet za Crvenu zvezdu, a jasan je značaj da se uskoči u evropski voz pošto je prošle sezone izgubljen prihod od tri miliona evra.