latinica  ћирилица
01/04/2015 |  17:39 | Autor: RTRS

Sutra umjereno oblačno, uveče kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje umjereno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano, a uveče kiša, te na planinama susnježica i snijeg.
Proljeće - Foto: AP
ProljećeFoto: AP

U Republici Srpskoj jutro će biti hladnije uz malu ili umjerenu oblačnost, ponegdje kratkotrajno se očekuje i magla. Tokom dana biće malo toplije i pretežno sunčano sa malo oblaka.

Prema večeri očekuje se naoblačenje u sjevernim krajevima, koje će se premjestiti ka jugoistoku i jugu uz slabu kišu mjestimično, a u planinama sa slabim snijegom.

Vjetar će biti slab, zapadni i jugozapadni, na jugu slaba bura, a prema kraju dana u skretanju na sjeverozapadni.

Јutarnja temperatura biće od minus tri do četiri, na jugu do osam, a najviša dnevna od sedam do 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica minus pet, Ivan-sedlo minus četiri, Čemerno nula, Kalinovik jedan, Gacko dva, Han Pijesak tri, Sarajevo, Bileća, Nevesinje, Rudo i Mrakovica šest, Drinić sedam, Bugojno, Goražde, Foča, Višegrad i Livno osam, Trebinje, Šipovo devet, Tuzla, Mrkonjić Grad, Srbac i Zenica 10, Drvar, Gradača, Ribnik i Јajce 11, Banjaluka 12, Sanski Most i Novi Grad 13, Bihać 14, Mostar 15, Neum 16 stepeni Celzijusovih.