latinica  ћирилица
02/04/2015 |  06:58 | Autor: B92

U Bajernu ljuti zbog povrede Alabe

Lijevom beku Bajerna Davidu Alabi stradalo je koljeno na utakmici sa Bosnom i Hercegovinom u Beču, pa on vjerovatno neće moći da igra do kraja sezone.

Alaba je stradao nakon jednog bezazlenog starta i nezgodnog pada u prvom poluvremenu, ali se ispostavilo da je povreda teže prirode.

Utakmica je završena neriješeno 1:1, a igrač Bavaraca odigrao je samo prvih 45 minuta. Lekari Bajerna obavili su detaljni pregled koji je pokazao kidanje ligamenata kolena, ali na sreću nije prednji ukršteni.

U klubu su navodno vrlo ljuti jer im se jedan od važnijih igrača povrijedio baš na prijateljskoj utakmici, a u subotu, 4. aprila igra se najveći njemački derbi – Bajern u Dortmundu gostuje posrnuloj Borusiji.

Trener Bajerna Pep Gvardiola nadao se kako će na raspolaganju imati najjači sastav, ali su osim Austrijanca neizvjesni još Arjen Roben i Havi Martines.

Drugi razlog nezadovoljstva u Bajernovim redovima je i činjenica kako je za Alabu interes pokazao Real Madrid – "kraljevski klub" je navodno spreman da plati traženih 35 miliona evra odštete.