latinica  ћирилица
02/04/2015 |  08:12 | Autor: SRNA

Čubrilović: Slijedi novi set reformskih zakona

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da Vlada Srpske radi svoj posao i ide dobrim putem, što je pokazala pripremanjem seta reformskih zakona koji treba da dovedu do rasterećenja privrede.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

- Vlada, očigledno, radi svoj posao. A što se tiče 100 dana, meni se čini da je to suviše kratak period da bi pokazala svoj potpuni uspjeh koji će se mjeriti kroz privredni razvoj, zapošljavanje, rješavanje pitanja važnih za građane. Mislim da kroz ove zakone ide dobrim putem, rekao je Čubrilović.

Govoreći o radu Parlamenta i odnosu sa predstavnicima opozicije, istakao je da je skupštinska većina stabilna i da po tom pitanju ne očekuje probleme, s obzirom na kompaktnost postojeće većine, dok sa opozicionim poslanicima ima korektan odnos.

- Kao predsjednik se trudim da Poslovnik primjenjujem jednako i na poziciju i na opoziciju jer Poslovnik ne poznaje šta je jedno, a šta drugo. Ispred sebe imam narodne poslanike i tretiram ih jednako. Oni to uviđaju i naš međusobni odnos je jasan i korektan, rekao je Čubrilović za Nezavisne novine.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Čubrilović je ocijenio da će i poslije uspostavljanja Savjeta ministara problemi biti nastavljeni jer je riječ o koaliciji sa malo dodirnih tačaka među strankama.

- Ali naravno, dobro je što je formirana vlast, kako bi zajedničke institucije BiH profunkcionisale, jer mi smo jedinstven ekonomski prostor i naši zakoni moraju biti kompatibilni, naglasio je Čubrilović.