latinica  ћирилица
02/04/2015 |  10:42 | Autor: TANЈUG

Nastavljene racije turske policije, uhapšeno još 10 osoba

Turska policija nastavila je jutros sa racijama protiv osumnjičenih pripadnika ultra-ljevičarske grupe u Istanbulu i uhapsila najmanje 10 osoba.
Istanbul: Nastavljene racije - Foto: Screenshot
Istanbul: Nastavljene racijeFoto: Screenshot

U raciji u Okmejdaniju uhapšeno je najmanje 10 osoba pošto je policija uputila svoje pripadnike u oklopnim vozilima u taj azijski dio Istanbula, javili su turski mediji.

Racije u Istanbulu i Antaliji juče i jutros uslijedile su dva dana pošto je otet tužilac iz svoje istanbulske kancelarije i kasnije preminuo od posljedica ranjavanja u jednoj od najtežih talačkih kriza u Turskoj, za koju su okrivljeni ultra-ljevičari Revolucionarne narodne oslobodilačke partije-fronta (DHKP-C).

Јuče su dvoje ekstremista pokušali da izvrše upad u sjedište policije u Istanbulu i pošto je policija otvorila vatru, ubijena je žena napadač koja je bila naoružana bombama i pištoljem, a uhapšen njen ranjeni saučesnik.

Turski mediji su naveli da je ubijena Elif Sultan Kalsen (28) - poznata pripadnica DHKP-C, prenijela je agencija AFP. Ista organizacija je okrivljena za niz napada u Turskoj u posljednjih nekoliko meseci.