latinica  ћирилица
02/04/2015 |  13:17 | Autor: Agencije

Nikola Karabatić ide u zatvor!?

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić, njegov brat Luka i još 14 osoba naći će se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju rezultata i ilegalnom klađenju.

Sporna utakmica odigrana je u maju 2012. godine kada su braća Karabatić bila članovi Mopeljea.

Podsjetimo, Monpelje je uoči 24. kola već osigurao naslov francuskog prvaka za sezonu 2011/12, tako da mu gostovanje kod Sezon-Rena nije bilo od rezultatske važnost.

Koeficijent na pobjedu Rena je bio ogromnih 45, a domaćin je na koncu slavio s 31:28. Istraga je pokazala da su se osmorica igrača, te žene i djevojke nekih od njih, kladili na poraz Monpeljea.

Zanimljivo, ni Nikola ni Luka Karabatić nisu igrali u spomenutoj utakmici, ali su osumnjičeni za ilegalno klađenje budući da je sportistima u Francuskoj zabranjeno ulagati novac na utakmice vlastitih klubova.

Dio igrača je priznao klađenje, ali ne i namještanje rezultata, dok Nikola, koji je danas član Barselone, tvrdi da se nije ni kladio.

Јedan od njegovih advokata Mišel Korbie se nadao da će optužnica biti odbačena i da neće ni doći do sudskog procesa, ali sud u Monpeljeu je odlučio drugačije.

Očekuje se da bi proces mogao početi u junu.

"Bilo bi nam draže da su optužbe odbačene, ali sada idemo dokazati da Nikola nije kriv. U teoriji je suočen s petogodišnjim zatvorom i finansijskom kaznom, ali čak i uslovna kazna od samo pola sata zatvora ne bi bila pravedna", rekao je Korbie za Dejli Mejl.