latinica  ћирилица
02/04/2015 |  13:36 | Autor: SRNA

Decenija časopisa "Bezbjednost, policija, građani"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavilo je danas časopis "Bezbjednost, policija, građani", koji već deset godina promoviše policijsku profesiju.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Mile Šikman rekao je da je MUP već prije deset godina osjetio potrebu za pokretanjem časopisa u kojem bi se objavljivali naučni i stručni radovi iz oblasti bezbjednosti, kriminalistike, policijskih i drugih nauka bitnih za obavljanje policijskog posla.

"Ideja je bila da promovišemo policijsku profesiju, da omogućimo veću informisanost naših službenika i mislim da smo u tome u potpunosti uspjeli", naglasio je Šikman.

On je naveo da su autori koji objavljuju radove u tom časopisu eminentni domaći i strani stručnjaci, a korisnici su policijski službenici, kao i šira javnost koja može u tom časopisu pročitati osnovne načine kako da se zaštiti od kriminala.

Šikman je rekao da je do sada izašlo 36 brojeva tog časopisa, da je objavljeno više od 350 naučnih i stručnih radova, te da ima prepoznatljiv oblik i format, dodajući da ovaj časopis izlazi dva puta godišnje, za Dan policije i Krsnu slavu MUP-a Aranđelovdan, te da izlazi kao dvobroj. Povodom 10 godina pripremljena i bibliografija u koju je sublimirano svih deset godina časopisa.

Promociji su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Gojko Vasić.