latinica  ћирилица
02/04/2015 |  13:50 | Autor: SRNA

Savjet ministara o budžetu i prioritetnim zadacima

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je da je na današnjem radno-konsultativnom sastanku sa članovima kabineta razgovarao o budžetu BiH i prioritetnim zadacima u vezi sa izradom ekonomske reforme te o evro-atlantskim integracijama.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

- Prvi radno-konsultativni sastanak Savjeta ministara protekao je dosta konstruktivno - rekao je Zvizdić.

On je naglasio da je na sastanku dogovorena dinamika analize postojećeg Nacrta budžeta BiH za 2015. godinu i izrazio uvjerenje da će budžet u formi prijedloga vrlo brzo biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o programu rada koji će Savjet ministara ponuditi Parlamentarnoj skupštini BiH i koji će sadržavati strateška opredjeljenja Savjeta, sa prioritetima za prvih pola godine ili prvih 100 dana rada.

- Dogovorili smo se i da odmah idemo sa određenim izmjenama i dopunama onih zakona koji treba da odgovore na aktuelne probleme koje imamo u BiH, kao što su pitanje mljekara i pitanje izvoza proizvoda animalnog porijekla - zaključio je Zvizdić.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je na ovom sastanku bila dobra i konstruktivna atmosfera, te da je izražena spremnost da se odmah počne sa vrlo konkretnim radom.

- Već za iduću semicu imamo planirane dvije sjednice - rekao je Crnadak i dodao da se u idućoj sedmici očekuju i posjete BiH ministara inostranih poslova Belgije i Slovenije.