latinica  ћирилица
02/04/2015 |  16:49 | Autor: Agencije

Blažič: Utakmica sa Žalgirisom uvertira za plej-of ABA lige

Bek Crvene zvezde Јaka Blažič vjeruje da će njegov tim pobjedom protiv Žalgirisa napraviti dobru uvertiru pred odlučujuće utakmice u završnici sezone.

"Potrudićemo sa da meč protiv kvalitetnog i iskusnog protivnika iskoristimo na najbolji način kao pripremu za ono što nam predstoji u plej-ofu ABA lige. Pokušaćemo da zabilježimo pobjedu i potrudićemo se da odigramo na najvišem nivou. Svaki trijumf u Top16 fazi nam znači iz više razloga, a posebno jer se pobjedama nad renomiranim timovima stvara pobjednički mentalitet".

Slovenački reprezentativac dodao je da je Žalgiris posebno nezgodan rival na svom terenu.

"Žalgiris igra veoma čvrsto na domaćem terenu, vrlo su agresivni u odbrani i mnogo bolje pogađaju šuteve iz daljine, po kojima su prepoznatljivi. Dobro smo se spremali posljednjih nekoliko dana i nadam se da ćemo pružiti još jednu dobru partiju i zabilježiti pobjedu. Svaki meč u ovoj fazi Evrolige je veliki motiv za našu mladu ekipu", naveo je Blažič.

Slovenac je istakao da "crveno-bijelima" najveća opasnost prijeti nam od DŽejmsa Andersona i Paulijusa Јankunasa.

"Ostali igrači daju ogromnu energiju i iskustvo ekipi koja je svojim igrama ove sezone pokazala veliki kvalitet. Pariraćemo im snažnom odbranom i dobrom igrom u tranziciji, a model igre iz drugog poluvremena protiv Albe trebalo bi da nam bude putokaz za trijumf. Pokušaćemo da nametnemo ritam koji nama odgovara", zaključio je Blažič.

Utakmica 13. kola E grupe Top16 faze Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se u petak u 18 časova i 45 minuta.