latinica  ћирилица
02/04/2015 |  17:29 | Autor: SRNA

Kirbi: Srbija se promijenila od odlaska Šešelja u Hag

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da se Srbija mnogo promijenila od vremena kada je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj otišao u Hag i da bi bila šteta ukoliko bi Šešelj pokušao da obnovi Srbiju onakvu kakvu je ranije ostavio.

"Pomalo sam iznenađen što Šešelj nastavlja da radi stvari koje je radio ranije, kao što je recimo paljenje hrvatske zastave. To nije Srbija na koju sam ja navikao u posljednje dvije godine", rekao je Kirbi.

On je naglasio da se Srbija sada jasno nalazi na putu ka EU, da će imati prijatelje i na Istoku i na Zapadu, i da je naporno radila u posljednje vrijeme da joj susjedi postanu i prijatelji, prenose beogradski mediji.

"To je Srbija koju bih ja volio da vidim, a nisam siguran da je to Srbija koju bi on želio da vidi", istakao je Kirbi, govoreći o Šešelju.

Kirbi je naglasio da ne bi imao ništa protiv ukoliko se Šešelj bude vratio u Hag i dodao da to zavisi od konačne odluke Tribunala.

"Ali, ukoliko bude živio u Srbiji zato što je to odluka suda, volio bih da živi u današnjoj Srbiji, a ne u onoj Srbiji koju je ostavio", zaključio je američki ambasador.