latinica  ћирилица
02/04/2015 |  17:36 | Autor: SRNA

Drecun: Rezolucija poruka srpskim poslanicima da se ne vraćaju u Skupštinu

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da rezolucija o navodnom genocidu Srba nad Albancima tokom sukoba 1999. godine, koju je Skupštini (samoproglašenog) Kosova uputila Demokratska partija Kosova , predstavlja poruku srpskim poslanicima da se ne vraćaju u prištinski parlament.
Milovan Drecun - Foto: TANЈUG
Milovan DrecunFoto: TANЈUG

"Čini mi se da je to prvenstveno poruka srpskim poslanicima. Nemojte da se vraćate, jer ako se vratite onda ćete biti suočeni sa prihvatanjem nečega što ne možete da prihvatite", rekao je danas Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

On je ukazao da bi eventualno usvajanje te rezolucije doprinijelo proširenju jaza između Srba i Albanaca, da ne bi doprinijelo pomirenju i imalo bi negativne refleksije na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Činjenica je da je genocidna namjera postojala na strani terorističke OVK koja je htjela da jedan dio Srba pobije, a druge protjera", rekao je Drecun.

On smatra da se iza ove inicijative krije pokušaj Hašima Tačija da se marginalizuje i ublaži priča o formiranju Specijalnog suda za zločine OVK, jer prvi ko treba da dođe pod udar optužnice, kako se očekuje u tom sudu, treba da bude upravo Tači i ključni ljudi DPK.