latinica  ћирилица
02/04/2015 |  18:48 | Autor: SRNA

Priznanje Tačiju i Rami je provokacija

Najava da će ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Hašim Tači i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama u subotu, 4. aprila, dobiti priznanje grada Ulcinja, predstavlja provokaciju u organizaciji crnogorskog režima i ekstremnih albanskih krugova, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji.

Portparol ove stranke Јovan Vučurović rekao je da se postavljaju logična pitanja - čime su to oni zadužili Crnu Goru i neku njenu opštinu da bi dobili neko priznanje, i čime su Tači i Rama doprinijeli Ulcinju i Crnoj Gori.

"Riječ je o otvorenoj provokaciji u organizaciji crnogorskog režima i nekih ekstremnih albanskih krugova, koja za cilj ima izazivanje novih podjela u Crnoj Gori", istakao je Vučurović.

On je upitao kakva se to poruka šalje građanima Crne Gore kada priznanje u Crnoj Gori dobija osoba za koju je naveo da je bila na čelu terorističke organizacije i koja se tereti za najmonstruoznije zločine nad Srbima i Crnogorcima i trgovinu organima.

"Kakva se to poruka šalje građanima kada je za to priznanje predviđen i premijer Albanije koji je javno, ni manje, ni više, nego na svojoj rezidenciji, istakao zastavu sa kartom takozvane velike Albanije, na kojoj je ucrtana skoro polovina Crne Gore", upitao je Vučurović.