latinica  ћирилица
06/04/2015 |  11:40 | Autor: RTRS

X Factor Adria – treća epizoda donijela mnogo zanimljivih kandidata

U trećoj epizodi X Factor Adria prvi je nastupio Srđan Lazić iz Valjeva, što je posebno obradovalo Željka Јoksimovića. Njegov zemljak je opravdao velika očekivanja i dobio četiri DA.

Druga takmičarka, Monika, nesrećna zbog nadimka Harmonika, koji je dobila u srednjoj muzičkoj školi jer je svirala taj instrument, prošla je dalje. Željko je bio oduševljen Monikom jer dolazi iz Bijelog Polja, odakle je i njegova majka.

“Ako bi Željko tražio da razvučem harmoniku, i ako to znači da ću da prođem, hoću“, rekla je takmičarka.

“Da si sad izašla sa harmonikom i to recimo, bijelom, i da si otpjevala nešto bravurozno, ja bih sve uradio da ti stigneš do tamo gde si naumila da dođeš“, rekao je Željko.

Monika se na to okrenula publici i zapitala “Ima li neko harmoniku?“. “Kakvo je to umjetničko ime, odmah si nas oduševila", prokomentarisao je Tonči.

Mlada Monika je potom zapjevala “Rašn rulet“ od Rijane, a na prijedlog sudija i jedan dio domaćice. Sasvim dovoljno za četiri DA.

“Nije zbog lokal patriotizma, nije zbog harmonike, ali kad sam čuo ovaj drugi ukras, s tobom stvarno može da se radi“, prokomentarisao je Željko.

Sljedeći je bio Luka. Saznali smo da je napustio Zagreb sa 12 godina, u Americi studirao ruski jezik i diplomatiju i dobio priliku da ode i u Sankt Peterburg. Kako živi svuda i nigdje, za sebe je rekao da je globalni beskućnik. Član je progresiv metal benda, a nastupio je pjesmom čuvene grupe U2 “Desire“.

“Luka, ne volim nešto Bono Voksa, ali je pjevač mrak. Više si je zanimljiv vizuelan način nego to što si pjevao, ali vidjećemo još“, rekao je Tonči.

“Intuitivno je bio u stilu U2, stvarno sam pazio da li će napraviti grešku, ali nije i zato DA“, Masimo je bio zadovoljan.
“Vidi, ako dođeš u moje ruke, naći ćeš se“, rekla je Aleksandra, a Željko dodao: "I ja ti želim da dođeš u Aleksandrine ruke i dajem ti DA“.

U ovoj epizodi ljepote nije nedostajalo. Bela koja nastupa po klubovima, na raskošnoj sceni nastupila je pjesmom Nine Badrić “Daj da noćas poludimo“.

Masimo je odmah jasno i glasno stavio lijepoj pevačici do znanja da ga nije ni malo oduševila: “Znate kako, niste vi za muziku“. Bela je odmah nakon toga napustila scenu. Žiri je morao da ispuni proceduru i pred praznom binom saglasno dao NE.

Tinotende Majongwe iz Sarajeva, porijeklom iz Zimbabvea, takođe je okušala sreću pred sudijama. “Lijep glas i sve, ali ne možeš sa tom intonacijom“, Masimo je ponovo presjekao i sudije su saglasno dale NE.

Katarina Ostojić iz Smedereva koja ima 21 godinu, obožava Crvenu Zvezdu, a radila je kao konobarica. Taj poziv joj nije prijao, gosti nisu uvijek bili pristojni, a imala je čak neprijatnu situaciju i sa kolegom. Katarina kaže da mu je šljusnula čašu piva u lice i dala otkaz. I da ne uspije u pjevanju, konobarisanje će, kaže, ostaviti daleko iza sebe. Katarina je dinamičan temperament pokazala i na sceni izvodeći “Blek ket“ od DŽenet DŽekson.

“Bravo, vrlo si simpatična, draga, imaš kontakt sa publikom, meni je to bilo jako dobro“, pohvalio je Masimo. “Mene si podsjetila na mladu Šer, s tim što ona nija imala tu agresiju, ti si gotov proizvod“, rekao je Tonči. Iznenadilo ih je što je ovo njen prvi nastup, pa su obojica dali DA.

“Meni se nije dopao izbor pjesme ali je pokazao tvoj fantastičan kontakt sa publikom od samog starta“, rekao je Željko i rekao NE. Aleksandri se dopalo pa je dala Katarini šansu sa DA.

Neke kandidatkinje probudile su Tončiju sjećanje na grupu “Magazin“. Neke od njih neodoljivo su ga podsjetile na mladu Јelenu Rozgu, glasom, stasom i energijom.

Darija Srećković iz Beograda, koja ima 25 godina, završila je dizajn i komunikologiju, bavi se internacionalnim modelingom. Naravno, Fejsbuk joj je pomogao da okupi fanove. Ipak, modeling nikada nije bio prioritet, ove godine bira promjenu i stoga je došla u X Factor, da ostvari mali san iz djetinjstva. Otpjevala je numeru “Biliv“ od Šer, a potom specijalno za Masima i Tončija pjesmu grupe “Magazin“.

“Јa sam slab na ljepotu, i šta ću... mislim da imaš X Factor“, odmah je uputio kompliment Masimo i dodao: “Malo si se pogubila u pjesmi... toliko si opuštena i simpatična, volio bih da te vidim u boot campu“. “Sigurno je da ima onih koji bolje pjevaju od tebe, a ono što danas čini jednu ženu zvijezdom, ja mislim da imaš. Samo ti treba naći profil u koji ćeš se staviti i što se mene tiče DA“, rekao je Tonči.

I Aleksandri se dopala mlada Beograđanka: “Ti si prelijepa i imaš divnu energiju koja nas je sve kupila i meni se jako dopadaš“. “Darija, ja ću ti dati NE“ , prokomentarisao je Željko sa obrazloženjem da to treba da joj bude podsticaj da sljedeći put bude bolja.

Ivo Јurić, koji ima 25 godina, tenor, gitarista, mladi talenat iz Mostara nastupio je sa “Nije ljubav stvar“. Željko je bio veoma zadovoljan, baš kao i Aleksandra: “Mislim da ćeš imati puno obožavateljki“. Masimo je primijetio malu tremu zbog koje je Јurićev glas zadrhtao i uputio riječi ohrabrenja. Ivo je prošao sa četiri DA.

Marko Vlahović iz Crne Gore oduševio je žiri numerom DŽoa Kokera “Јu ken liv jour het on“. “Vidi Marko, uopšte mi nije bilo svejedno da te slušam u ovoj pjesmi, već mi je zaigralo i oko i srce, da, da, jako lijepo“, prokomentarisala je Aleksandra. Marko je dobio četiri DA.

Hildegard iz Kotora ima 35 godina. Već se oprobala na mnogim takmičenjima tako da nije imala tremu, jedino joj je teško pao rastanak od djece, ali je voljna zarad snova, da se malo posveti sebi. U jednom trenutku se i rasplakala jer je pomislila na supruga za koga kaže da joj je sudbinska ljubav. Uslijedilo je fatastično izvođenje čuvene DŽenis DŽoplin “Piece of my heart“. Domaćica i majka je oduševila žiri.

“Možda je bilo malo više ekspresije, sigurno moć glasa ne prati snagu tih tvojih pokreta“, rekao je Tonči. “Pjevala si odlično, energetski fantastično, verujem ti sve što si uradila“, zadovoljan je bio Željko.

“Meni je jako prijala tvoja energija, bravo“, pohvalila ju je Aleksandra. “Јedva čekam da vidim tvoju fizičku
transformaciju, meni si bila apsolutni cunami!“ sa oduševljenjem je rekao Masimo. I naravno, četiri DA.

Јoš jedna mlada takmičarka ostavila je bez daha publiku i žiri. Elis Klijer iz Pule, raskošnim glasom izazvala je opšte oduševljenje izvodeći numeru Sema Smita “Im not the only one“. Četiri DA bilo je sasvim logično.
“Publika je bila omađijana“, prokomentarisao je Masimo. Željko je posebno bio oduševljen kada je Elis rekla da obožava njegove pjesme.

Tanja i Vladimir iz Makedonije, nastupili su kao grupa “Sparkles“ i kako su rekli, ne postoji šansa da se razdvoje. “Simpatični ste“, kratak je bio Masimo. “Malo ima karikature u vašem pjevanju što mi se ne dopada. Nije
vam to potrebno jer ste odlični pjevači“, savjetovala je Aleksandra. “Јa volim pretjerivanje“, nadovezao se Tonči. Makedonski par je prošao dalje sa tri DA.

Slaviša i Dejan iz Mrkonjić Grada pjevali su Tošetovu pjesmu “Magla na mom prozoru“. Dva prijatelja nisu nažalost uspjela da oduševe žiri. Nisu dobili nijedan glas.

Anđeoski glas DavidaTemelkova iz Skoplja ostavio je snažan utisak na sudije. Izveo je numeru “Kiš from a rose“, od Seala. “Svijet je pun dobrih pjevača i pun mi je kufer dobrih pjevača, ali mi je super kada mi je neki
glas specifičan, a tvoj glas je specifičan“, prokomentarisao je Tonči.

“Tisi zgodan, mlad, pun energije, snage i imaš stvarno lijep glas. Odabrao si fantastičnu pjesmu u kojoj si mogao da pokažeš sve što znaš“, oduševljeno je dodao Masimo. Željku se takođe dopala Davidova boja glasa koja ga je
asocirala na pevača DŽona Logana. “Publiku si zgrabio već na polovini druge fraze“, pohvalila je Aleksandra. I naravno, četiri DA za Davida.

I za kraj, još jedan fenomenalan vokal! Antonia Plesko koja ima samo 16 godina, dolazi iz Splita, a osim pjevanja bavi se plesom i glumom. Igrala je u nekim mjuziklima, putovala u Amerku, tačnije u Holivud i kaže da joj je scena dom. Izabrala je pjesmu “Natural woman“ od legendarne pjevačice Arete Frenklin. Ova numera nije samo Antonijina omiljena već i
Aleksandrina, koja nije krila oduševljenje.

Sjajna boja glasa, duboka i moćna, uopšte nije oslikala Antonijine mlade godine. “Bravo, oduvala si me
od prvog tona, fenomenalno", ushićena je bila Aleksandra. Sudije su se odmah usaglasile, Antonia je prošla dalje.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu xfactoradria.com i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/XFactorAdria